adres bestaat!

Jawel bij het invoeren van onze postcode, adres en huisnummer blijken we te bestaan! Althans bij Ziggo. Ongelofelijk, een jaar geleden stonden er bomen en struiken en nu zijn we een ECHT hofje. 

voor-oplevering

Vrijdag 4 juni hadden alle bewoners de vooroplevering met Filip Mens, de architect en de Timmerfabriek. Super cool om in de huisjes te zijn. Wat ziet het er mooi uit! 

inpakken!

Het is bijna zover dus inpakken geblazen! Je-leven-in-dozen,,,,,

18 juni oplevering huisjes!

Yeah! Het gaat echt gebeuren! Vrijdag 18 juni worden alle 8 huisjes opgeleverd. 

steigers weg

Alle steigers zijn weg. Ook is het klikzink aan de zijkant geplaatst. 

glazen pui en zonnepanelen

Het laatste glas is geplaatst. Wat zijn de puien mooi geworden!!!!! En ook zonnepanelen. Het schiet nu ECHT op! 

aanleg nutsvoorziening

De aanleg van de Nutsvoorziening is in volle gang. 

inspiratie in De Tuinen van Appeltern

Onze commissie 'mandelig' is zaterdag 24 april op bezoek geweest in de tuinen van Appeltern om inspiratie op te doen voor ons eigen mandelige gebied. Het was een mooie en vruchtbare dag! 

spring is in the air!

Het voelt absoluut nog niet als de lente....het ZIET er weL als de lente uit! Kijk ze nou shinnen onze Tiny Houses.....

dramatische daken

Vandaag prachtige lucht! 

mooi-maken

De basis staat! Nu begint het 'mooi-maken'  Want MOOI zijn de huisjes! kijk hoe super cool de buitenkant eruit ziet! 

kavel is organisch meegegroeid

Er was eens...ooit, lang geleden zijn we ingestapt met kavel-tekeningen. Net als de huisjes zijn deze ook organisch meegegeroeid in wat kan, mag, wat we willen! Van recht toe recht aan naar een mooi, passend kavel rondom elk huisje. 

eindelijk in het huisje!

Vandaag mochten de laatste bewoners IN hun huisje kijken! Echt een geweldige ervaring! En daarna pannenbier met de mannen van de Timmerfabriek om het hoogste punt  te vieren! 

in de culemborgse krant

Hoe leuk! We staan wederom in de Culemborgse Courant. 

Bouwkavel wordt een hofje!

Het bouwkavel (werknaam) Twijgenhof is bijna geen bouwkavel meer. Meer en meer begint het te lijken op een volwaardig hofje in Eva lanxmeer. 

Vol trots willen we ook te kennen geven dat de naam die de bewoners zelf in gedachte hadden voor het hof, door de gemeente is goedgekeurd. 

HET HELLA HAASSEHOF 

 Hella Haassehof. Passend bij het straatnamenbeleid van Lanxmeer is Hella Haasse een schrijfster van voortreffelijk formaat. Zij ontving voor haar uitgebreide oeuvre de prestigieuze P.C. Hooftprijs en de Prijs der Nederlandse Letteren. Behalve romans publiceerde zij talloze gedichten, essays en toneelstukken. Haasse behoort tot de in het buitenland meest gelezen Nederlandse schrijvers. Zij is geboren op Java, het toenmalige Batavia. Uit haar levensloop en werk spreekt een grote liefde voor haar geboortegrond en de mensen die er wonen. In 2007 werd een planetoïde tussen Mars en Jupiter naar Hella Haasse vernoemd en wij sluiten graag aan bij deze universele geste door ons hofje ook haar naam te geven. Bovendien levert het een prachtige alliteratie op: Hella Haassehof. Tot slot, in 2021 zullen wij onze kleine huisjes gaan bewonen. Dat is tevens het jaar waarin het tien jaar geleden is dat Hella Haasse op drieënnegentigjarige leeftijd overleed.

inschrijven twijgenhof gesloten

Er is veel belangstelling voor de Tiny Houses die op het Twijgenhof nu in rap tempo gebouwd worden. Die belangstelling is fantastisch! Helaas bemerken we dat sommige mensen in de veronderstelling zijn dat er huisjes cq plekken beschikbaar zijn op het Twijgenhof. Dit is niet het geval. Alle acht huisjes op het Twijgenhof hebben een eigenaar. En de wachtlijst hiervoor is ook al vol. 

Mocht je belangstelling hebben, dan kun je nog steeds contact opnemen met onze contactpersoon.

Inschrijven voor het Twijgenhof is geen optie meer. 

alle huisjes een dak!

Deze week hebben alle huisjes hun dak gekregen. Vanaf volgende week begint de Timmerfabriek met de afwerking, het plaatsen van de zonnepanelen etcetera. 

Volgende gaan de laatste bewoners in hun huisje kijken. Spannend! Ook gaan we het hoogste punt van de bouw vieren met de harde werkers van de Timmerfabriek, uiteraard met pannenbier. Hierover volgende week meer. 

de laatste trappen arriveren

Vandaag, 29 maart, kwamen de laatste trappen aan op de bouwplaats. Met een hijskraan worden deze in de huisjes geplaatst. Verder worden deze week de laatste dakjes geplaatst. Volgende week mogen ook deze bewoners hun huisje van binnen bekijken. Spannend! De planning is als volgt:

* Week 14 starten de mensen die de dakafwerking gaan aanbrengen.

De werkzaamheden van de Prefabfabriek zullen zowel binnen als buiten plaatsvinden.

   Werkzaamheden binnen zijn o.a. wandjes plaatsen, voorbereiding badkamer voor de tegelzetter e.d.

   De gevelbekleding aanbrengen is een activiteit voor buiten die nog wel wat tijd en aandacht benodigd     is.

 * Als de daken incl. zonnepanelen en de gevelbekleding is aangebracht zullen de steigers afgebroken       worden.

het hele hof staat er!

update zaterdag 27 ,maart 2021. Ik ging random langs het bouwterrein en wat een verrassing.....alle huisjes staan er! er moeten nog wat dakjes op enzo. Wat super bijzonder om te ervaren dat wat eerst allemaal op papier een fantastisch idee was, nu werkelijkheid is geworden. 

half hofje staat er!

update 24 maart 2021.

Een week na de eerste twee huisjes staat het halve hof er al! 

De bewoners van de eerste twee huisjes hebben hun huis van binnen al mogen bewonderen (met veel dank aan de Timmerfabriek) en ze zijn super enthousiast! De andere bewoners wachten met spanning af.

Versteegh gaat binnenkort beginnen met de riolering, extra bedrijvigheid op de bouwplaats dus! 

dakje erop

Vandaag zijn de ingeklapte daken op de twee eerste huisjes geplaatst. 

het begint op een echt huisje te lijken!

Deze dagen hebben de mensen van de Timmerfabriek ontzettend hard gewerkt en het resultaat is er! De eerste twee huisjes staan rechtop! Nog niet helemaal af maar het is net een 'echt' huisje! 

interview sprekend gelderland actieplan wonen

https://actieplanwonen.gelderland.nl/nieuws/1805382.aspx

 

Lees hier het interview over ons project. 

volg je ons al?

Je kunt ons volgen via Instagram!

Tiny_living_culemborg

ready to go!

Deze week (vanaf maandag 15 maart) zullen de skeletten van de eerste huisjes geplaatst worden. Alles staat er klaar voor. Spannend!!!!!!

trap

In de Timmerfabriek zijn de trappen voor de huisjes gemaakt. 

vloer gestort

Vandaag, donderdag 4 maart, zijn de vloeren van alle huisjes gestort. 

update 2-3-2021 Er wordt hard gewerkt!

op bezoek in de timmerfabriek

update 1-3-2021

Vandaag mochten de aanstaande bewoners een kijkje komen nemen in de Timmerfabriek. 

Prachtig om te zien hoe alles er uit gaat zien. Het dak wordt ingeklapt voor het vervoer en straks ter plekke in elkaar gezet. 

Muurtje van de keuken, de badkamer, de isolatie...we hebben het allemaal kunnen bewonderen. 

Bedankt Timmerfabriek! 

 

het fundament ligt er!

work in progress update 8-2-2021

Er is super hard gewerkt!

Afgelopen week is de fundatie voor alle woningen geplaatst.

Het beton is gestort. 

De locatie is erg nat, veel water in de bouwput zorgde voor zware omstandigheden.

 De volgende stap is het aanbrengen van de riolering in de kruipruimte en misschien al wat grondwerk, afhankelijk van het weer. 

Na deze werkzaamheden wordt er gestart met de begane grondvloer.

In de fabriek zijn ze volop bezig met het produceren van dakelementen.

Materiaal voor de wanden is besteld, werktekeningen zijn gereed.

Bergen werk verzet! 

 

Volg ons op Instagram tiny_living_culemborg

 

pas op bouwverkeer!

Het veldje van Twijgenhof is recentelijk bouwklaar gemaakt! Klaar voor bouwverkeer en pas op....

Volgende week gaat er geheid worden. 

Spannend! 

Het Twijgenhof

Deze kavel ligt aan een doorgaande weg door de wijk tegenover de VMBO 'Lek en Linge'. De vierkante vorm biedt veel mogelijkheden.

 

Op het Twijgenhof komen 8 Tiny Houses.  Zoals afgelopen twee jaar wel is gebleken, kunnen er allerlei redenen zijn om uiteindelijk toch niet voor het project te kiezen.

 

UPDATE

We zijn weer compleet!

Afgelopen week heeft onze nummer 8 ook voor ons en ons hof gekozen en hebben alle huisjes in het hof weer een toekomstige eigenaar. Vanaf deze maand  zullen de over zichzelf heenbuitelende ontwikkelingen van ons Twijgenhof te volgen zijn op de blog van deze site.

 

Corona update: Alle vergaderingen en het bouwproces gaat gewoon online door.


10 april 2020 TADAAAAA!!

 

Vers van de pers is hierboven de indeling van het perceel te zien. Nadat afgelopen vrijdag op gepaste, doch feestelijke wijze door het bestuur de grondovereenkomst is getekend, en de opties van ons zijn doorgestuurd, kon vandaag de tekenaar bij architectenbureau Filip Mens aan de slag om deze opties te gaan verwerken.

 November 2019:

 

Er is afgelopen jaar veel gebeurd.

Er is een groep, een schetsontwerp, een architect.

 

Na een jaar van kennismaken, inventariseren, kennisverwerving, overleggen, ontwerp, realitycheck en een nieuw ontwerp heeft Filip Mens een passend schetsontwerp op tafel gelegd waar de diverse groep zich in kan vinden.

De vier x2 geschakelde huisjes krijgen een grond oppervlak van krap 20 vierkante meter. met een maximale hoogte van 6 meter zal daarboven een slaapzolder met schuin dak komen.

Er is gekozen voor geschakelde huisjes ivm kosten, beeld en het efficiënt gebruiken van het perceel. Op dit moment is het voorstel om het huisje te bekleden met klik-zinc en hout maar verder materiaalonderzoek moet uitwijzen of de definitieve keuze wordt.

 

 

Komende maand hopen architect en stedebouwkundige van de gemeente Culemborg uit de verkaveling te komen en kan er een stap worden gezet om de grondovereenkomst te gaan tekenen. Voordat er een sondering van de grond kan plaatsvinden zal het perceel worden gerooid. Vanzelfsprekend komt daar na de afronding van de bouw weer een groen hof voor terug.

 

Met de intentie om in 2020 te kunnen gaan bouwen moet er veel werk worden verricht en keuzes worden gemaakt over wie welk huisje gaat bewonen, bouwmaterialen, energievoorzieningen, financieën en natuurlijk de keuze voor de aannemer. De vereniging vergadert dan ook iedere twee weken.