huidige stand project

Een overzicht van wat er de afgelopen tijd is gebeurd:

  • 2020: Het ontwerp van architect ORGA van de huisjes is definitief geworden en we hebben een aanneemovereenkomst gesloten met de Prefabfabriek
  • 2020: Dankzij de hulp van BIEB (Bouwen in Eigen Beheer) is er een ontwikkelings- en mandateringsovereenkomst getekend voor het proces van de bouw en de notaris
  • Juni 2020: De grondovereenkomst is getekend waarbij de grond op eigendom is gekomen van de vereniging
  • April 2021: We zijn naar de notaris geweest waarbij de kavels gesplitst zijn naar de individuele eigenaren en het mandelig gebied
  • Mei/juni 2021: De bouw is officieel gestart en nadert nu het eindpunt
  • Juli 2021: We hebben het huisje in wording bezichtigd in de Prefabfabriek
  • 18 November 2021: De eindoplevering van de huisjes en de schuur.
  • Kerst 2021: de bestrating naar de huisjes en mogelijk de verlichting.
  • Nabije toekomst: We zijn bezig met het maken van een tuinontwerp voor het mandelige gebied en er komt een gezamenlijke schuur

Helaas is het niet meer mogelijk om je in te schrijven voor het project omdat alle huisjes al een koper hebben.

UPDATE NOVEMBER

 

De huisjes zijn opgeleverd!

Afgelopen donderdag op 18 november was de overhandiging van de sleutels. Een bijzonder en lang afgewacht moment.
Sommigen zijn meteen aan de slag gegaan, de ander doet het rustig aan. Het CPO project, wat meer dan 3 jaar heeft geduurd, is nu zo goed als tot afronding gekomen.

 

Vooroplevering

De huisjes zijn inmiddels  zo goed als af.  Het gaat ongelooflijk snel. Donderdag 4 november is de vooroplevering. De woning wordt dan individueel met de aannemer en architect doorgelopen. Als alles naar verwachting is, op hooguit wat kleine aandachtspuntjes na, volgt de definitieve oplevering spoedig.

 

Eindoplevering

Op 18 november is het zover (99% zeker). De overhandiging van de sleutels. Nu is het een kwestie van verzekeringen afsluiten, een (groene!) energieleverancier vinden en een internetprovider.

 

Schuur

In een week tijd is de schuur uit de grond verrezen! De schuur sluit mooi aan op de rest van de huisjes en is van hetzelfde type hout. Op deze schuur zijn we van plan om een sedum dak te leggen met behulp van de duurzaamheidsbijdrage. In deze schuur kunnen we o.a. gezamenlijke tuingereedschap kwijt, fietsen en mogelijk een collectieve vriezer.

 

Planning

Als alles volgens schema loopt is de eindoplevering (overhandiging van de sleutels) 2 weken na de vooroplevering.

In deze 2 weken hopen we de bestrating aan te kunnen leggen en daarna grindgootjes rondom de huisjes. De huisjes zijn inmiddels op de hoofdvoorzieningen aangesloten. Aan de voorkant zijn ze bezig met het aanleggen van de parkeerplaatsen.

 

Volg alle updates

Via onze blogpagina kun je alle ontwikkelingen bijhouden van het Kwinet.

 

Ga naar de blogs

 

BOUWPROCES

De slideslow onderaan geeft je een goede indruk van het verloop van de bouw.

In november 2021 zijn de huisjes als het goed is af en kunnen ze opgeleverd worden.

Doordat de huisjes geprefabriceerd zijn is het bouwproces relatief kort: ongeveer een half jaar.

Vooral het leggen van het schuimbeton voor de fundering, de gevelbekleding van vurenhout, het grondwerk en de nutsaansluitingen kosten de meeste tijd.

Het huisje

Hierboven zie je één huisje waarbij het steigerwerk net is verwijderd.

Het huisje van ongeveer 50m2 gebruiksoppervlakte (nog net een Tiny House) is aan de buitenkant afgewerkt met vurenhout en is van houtskeletbouw. Anders dan bij de conventionele bouw is de bouwtijd hiervan erg kort, minder dan een half jaar. Het huisje is namelijk van prefab onderdelen gemaakt die op de bouwplaats in elkaar gemonteerd worden.  De huisjes staan op een fundering van schuimbeton.

In het huisje zelf is een vide aanwezig wat een ruime beleving geeft in de leefruimte. Aan de voorkant zit een grote glazen pui wat zorgt voor veel lichtinval. De vloerverwarming en het warm tapwater wordt geregeld door een warmtepompboiler.

 

De totale kosten van het huisje komen ongeveer neer op 220.000 euro. Dit is echter niet alleen het huis maar ook de kavelkosten, het mandelige gebied en de ontwikkelkosten (architect, begeleider, onderzoeken).

bouwkavel

We hebben een optie op kavel nr1 in onderstaande afbeelding

Het Kwintet: een langgerekte kavel naast het bestaande complex Het Kwarteel


Het Kwintet

Deze langgerekte kavel ligt naast het prachtige geel-houten complex van Het Kwarteel, een woongroep van vitale ouderen, met eigen appartementen en slimme gezamenlijke voorzieningen. Aan de wegzijde (NW) is een kleine parkeerplaats met een laadpaal voor elektrische auto's en aan de andere zijde (ZO) grenst het aan een mooie retentievijver met daarachter een wandelpad, een historische boomgaard en een populierenbos. Langs het lange zijde (ZW) staat een fraaie oude bomenrij met daarachter een fietspad. 

Op deze kavel worden 5 Tiny houses en een fietsenschuur ontwikkeld.  Lees onze blog voor de laatste stand van zaken hier

De onderstaande sfeerbeelden geven een voorlopige eerst indruk van de ontwikkelingen op het kavel Kwintet.