pas op bouwverkeer!

Het veldje van Twijgenhof is recentelijk bouwklaar gemaakt! Klaar voor bouwverkeer en pas op....

Volgende week gaat er geheid worden. 

Spannend! 

Het Twijgenhof

Deze kavel ligt aan een doorgaande weg door de wijk tegenover de VMBO 'Lek en Linge'. De vierkante vorm biedt veel mogelijkheden.

 

Op het Twijgenhof komen 8 Tiny Houses.  Zoals afgelopen twee jaar wel is gebleken, kunnen er allerlei redenen zijn om uiteindelijk toch niet voor het project te kiezen.

 

UPDATE

We zijn weer compleet!

Afgelopen week heeft onze nummer 8 ook voor ons en ons hof gekozen en hebben alle huisjes in het hof weer een toekomstige eigenaar. Vanaf deze maand  zullen de over zichzelf heenbuitelende ontwikkelingen van ons Twijgenhof te volgen zijn op de blog van deze site.

 

Corona update: Alle vergaderingen en het bouwproces gaat gewoon online door.


10 april 2020 TADAAAAA!!

 

Vers van de pers is hierboven de indeling van het perceel te zien. Nadat afgelopen vrijdag op gepaste, doch feestelijke wijze door het bestuur de grondovereenkomst is getekend, en de opties van ons zijn doorgestuurd, kon vandaag de tekenaar bij architectenbureau Filip Mens aan de slag om deze opties te gaan verwerken.

 November 2019:

 

Er is afgelopen jaar veel gebeurd.

Er is een groep, een schetsontwerp, een architect.

 

Na een jaar van kennismaken, inventariseren, kennisverwerving, overleggen, ontwerp, realitycheck en een nieuw ontwerp heeft Filip Mens een passend schetsontwerp op tafel gelegd waar de diverse groep zich in kan vinden.

De vier x2 geschakelde huisjes krijgen een grond oppervlak van krap 20 vierkante meter. met een maximale hoogte van 6 meter zal daarboven een slaapzolder met schuin dak komen.

Er is gekozen voor geschakelde huisjes ivm kosten, beeld en het efficiënt gebruiken van het perceel. Op dit moment is het voorstel om het huisje te bekleden met klik-zinc en hout maar verder materiaalonderzoek moet uitwijzen of de definitieve keuze wordt.

 

 

Komende maand hopen architect en stedebouwkundige van de gemeente Culemborg uit de verkaveling te komen en kan er een stap worden gezet om de grondovereenkomst te gaan tekenen. Voordat er een sondering van de grond kan plaatsvinden zal het perceel worden gerooid. Vanzelfsprekend komt daar na de afronding van de bouw weer een groen hof voor terug.

 

Met de intentie om in 2020 te kunnen gaan bouwen moet er veel werk worden verricht en keuzes worden gemaakt over wie welk huisje gaat bewonen, bouwmaterialen, energievoorzieningen, financieën en natuurlijk de keuze voor de aannemer. De vereniging vergadert dan ook iedere twee weken.