Kwintet, een betere naam voor het eerste bouwkavel

Het eerste bouwkavel aan de Anna Blamanweg is het laatste open terrein tussen het wooncomplex Het Kwarteel en de recente nieuwbouw dat de naam Quartet kreeg. Dus toen de trekkersgroep aan de bouwplannen begon, lag het voor de hand om een naam te zoeken die daar even mooi tussen paste.

 

Dat werd zo 'Kwartijn', wat mooi allitereert tussen Kwarteel en Quartet. En met een knipoog verwees naar 'tiny'. Maar in het gebruik bleek de grote overeenkomst verwarrend te kunnen zijn. Daarnaast gebeurde er een ongewenste verbastering naar Kwatrijn.

 

Nu is één van de toekomstige bewoners met een betere naam gekomen. Een naam die  onderscheid geeft zonder de relatie met de naastgelegen complexnamen op te geven. Sylvia vroeg zich af: "Waarom noemen we ons kavel niet Kwintet?" Dat allitereert ook, is duidelijk verwant in betekenis, maar tegelijkertijd anders genoeg om verwarring te voorkomen. Kwintet betekent onder meer 'ensemble van 5 personen', wat mooi overeenkomt met de geplande vijf woningen op het nieuwe hofje.

 

Alle bestuursleden en toekomstige bewoners waren enthousiast over deze creatieve oplossing. Dus vanaf nu spreken we over ons Kwintet.