Van trekkersgroep naar bewonersgroep

De trekkersgroep is zondagmiddag 4 maart 2018 weer bijeen gekomen. Belangrijkste doel: elkaar beter leren kennen, woonwensen uitwisselen en verzamelde informatie delen. Conclusie aan het eind van de bijeenkomst: we willen een bewonersgroep worden en zetten over circa 2 weken de volgende stappen o.l.v. een CPO-begeleider.

 

De trekkersgroep is warm ontvangen in de gezellige gezamenlijke huiskamer van het Kwarteel, de potentiële nieuwe buren van het bouwkavel Kwartijn. De 'Jannen' vertelden over het Kwarteel; hoe het is ontstaan en hoe de woongroep van 'ouderen' zich heeft ontwikkeld tot het moois dat het nu is. Zij hebben de groep goede tips meegegeven en benadrukt dat de hoge grondwaterstanden eisen stellen aan de bouw van de huisjes en de afwatering van de (gemeenschappelijke) tuinen.

 

Huub van Thermo Bello heeft eerste grove rekensommetjes gemaakt over de aansluiting op het wijkwarmtenet. Hij kwam tot de conclusie dat luchtwarmtewaterpompen ws een beter alternatief zijn, omdat de warmtevraag van de huisjes heel gering zal zijn. Dan kun je beter volstaan met alleen een aansluiting op electra en water; en zo de extra aansluiting op het warmtenet besparen.

 

Vervolgens zijn woonwensen uitgewisseld. De grote gemene deler is dat de aanwezigen mooi op één lijn zitten, qua wensen voor biobased bouwen, energieneutraal wonen en sociale duurzaamheid. De opgehaalde informatie van enkele architecten is eveneens gedeeld om beelden te vormen over wat er allemaal kan. Daarin kan oneindig veel, maar de groep is zich bewust dat de beschikbare budgetten de beperkende factor zijn in wat er allemaal gerealiseerd kan worden. Eén van de Jannen zei treffend: "je mag ook best heel tevreden zijn met een 7!"

 

De bespreking is afgesloten met een tevreden constatering dat de groep veel potentie heeft en dat we toe zijn aan de volgende bijeenkomst o.l.v. een CPO-begeleider (Collectief Particulier Opdrachtgever). Die is over ruim 2 weken op een doordeweekse avond geprikt (en nog afhankelijk van de beschikbaarheid van de CPO-begeleider).

 

Op advies van de Jannen en inmiddels volgens traditie is de bijeenkomst afgesloten met een biertje en een wijntje om in alle ontspanning nog even na- en door te praten.