Werksessie groot succes

Zondagmiddag 28 januari was het zover. Meer dan 40 enthousiaste belangstellenden melden zich in De Gelderlandfabriek (een heerlijk bruisende plek van bedrijvigheid en ontspanning naast het station aan de rand van de wijk) om samen de mogelijkheden te verkennen om 1 of 2 hofjes met tiny houses te realiseren.

 

Om een goed beeld te krijgen van de wijk Lanxmeer en de bouwkavels zijn we om 13:00 gestart met een korte wandeling. We hebben een inkijkje gegeven in deze duurzame wijk, hoe deze is ontwikkeld en hoe we deze samen beheren. Weer terug in De Gelderlandfabriek zijn we welkom geheten door de wethouder 'Wonen' Collin Stolwijk. Hij deed de oproep aan alle belangstellenden om de handen uit de mouwen te steken. Hij nodigde hun uit om Culemborg en de wijk Lanxmeer te verrijken met hofjes duurzame en vernieuwende tiny houses. Daarna heeft één van de initiatiefnemers, Dick Boland, een toelichting gegeven op het initiatief. Wat zijn de uitgangspunten, de dromen, de wensen en de ideeën van de initiatiefnemers en de gemeente Culemborg? In de kern: waar zouden we trots op zijn en zijn er toekomstige bewoners die hier energie in willen steken? De Woonpioniers hebben vervolgens een aantal inspirerende bestaande voorbeelden zien, die binnen de gestelde kaders mogelijk zijn, zoals Indigo's, Woody's en Slim Fit.

 

Met deze beelden en inspiratie zijn de deelnemers aan de slag gegaan. In drie  groepen is gesproken over "wat spreekt mij aan?" "wat mis ik?" en vooral: "wat wil ik en wat willen de anderen en wat willen en kunnen we gezamenlijk?". Om 16:00 uur is de werksessie afgesloten met het oogsten van de opbrengsten uit de groepen. Een groep is opgestaan en wil concreet aan de slag. Zij willen in Culemborg wonen, in een tiny house, hebben daar de middelen voor (over) en willen zich inzetten om het initiatief verder mee te trekken. Over twee weken komt die groep bijeen om te bespreken wat de noodzakelijke vervolgstappen zijn.

Daarna is nog lang en gezellig doorgepraat onder het genot van een drankje.

 

Foto-impressie van de werksessie

De presentaties van de werksessie

Download
Presentatie van de initiatiefgroep op de werksessie van 28 januari 2018
Presentatie initiatiefgroep TLL 28-1-201
Adobe Acrobat document 2.3 MB
Download
Presentatie van De Woonpioniers op de werksessie van 28 januari 2018
Presenatie Woonpioniers TLL 28-1-2018 li
Adobe Acrobat document 1.9 MB

Heel even vIRAL op Social Media ;-)